Smaczne, szybkie i tanie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe:)

  • 1/2 kg. wątróbki z drobiu,
  • 2 jabłka,
  • 2 łyżki mąki,
  • 2 -3 łyżki oleju,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • pieprz i sól do smaku.

Wątróbkę umyć, odsączyć i obrać z błon. Pokroić na mniejsze kawalki, wsypać mąkę, wymieszać. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć środek z nasionami, potem pokroić na ósemki a następnie w plasterki i oprószyć majerankiem. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie półkrążki. Na większej patelni rozgrzać olej, włożyć wątróbkę, obsmażyć z obu stron. Dodać cebulę, ułożyć jabłka i wszystko razem smażyć aż wątróbka będzie gotowa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Tydzień z podrobami