Smaczne, szybkie i tanie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe:)
- 1/2 kg. wątróbki z drobiu,
- 2 jabłka,
- 2 łyżki mąki,
- 2 -3 łyżki oleju,
- 1 cebula,
- 1 łyżeczka majeranku,
- pieprz i sól do smaku.
Wątróbkę umyć, odsączyć i obrać z błon. Pokroić na mniejsze kawalki, wsypać mąkę, wymieszać. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć środek z nasionami, potem pokroić na ósemki a następnie w plasterki i oprószyć majerankiem. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie półkrążki. Na większej patelni rozgrzać olej, włożyć wątróbkę, obsmażyć z obu stron. Dodać cebulę, ułożyć jabłka i wszystko razem smażyć aż wątróbka będzie gotowa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj komentarz