Kolejna propozycja Hortex-u z “Przepisów Matki Natury.”
Tym razem typowe danie obiadowe, akurat na niedzielny obiad.
Danie raczej znane i często przez nas przyrządzane. Każdy ma swój sposób i pomysł na tego typu mięsko drobiowe.
Zapraszam jednak do wypróbowania przepisu, z delikatną włoską nutą który zgotowała nam Matka Natura w duecie Hortex-em.
Naprawdę smaczne, soczyste, z dużą porcją szpinaku, warzyw i sera mozzarella..
Pycha!
- 1 op. Szpinak liście Hortex,
- 1 op. Warzywa na patelnię z przyprawą włoską Hortex,
- 4 filety z piersi kurczaka,
- 1 kula sera mozzarella,
- 1 papryczka pepperoni,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek,
- sol i pieprz.
Szpinak rozmrozić, przyprawić solą i pieprzem.
Filety z kurczaka ponacinać poziomo, nie przecinając jednak do końca, tak aby powstała kieszonka.
Oprószyć delikatnie solą i pieprzem
Na jedną część nałożyć szpinak, posypać posiekanym drobno czosnkiem, papryczką pepperoni i ułożyć na nim plasterki mozzarelli.
Przykryć drugą częścią kieszonki i przenieść na blachę do pieczenia – tak postąpić z każdym filetem.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 st. Wstawić blachę z przygotowanymi kieszonkami i zapiekać przez 15 min.
Warzywa na patelnię poddusić na oliwie.
Można też wyłożyć je na blachę do pieczenia razem z mięsem i poddusić je w piekarniku.
Filety podawać na warzywach.
Dodaj komentarz