Czary Gary

Gotowanie

Czas na przetwory…

U mnie sezon marynowania rozpoczęty :)
… na pierwszy rzut poszły rzodkiewki. Pierwsze 4 słoiki już na półce w spiżarce, ale będzie więcej.:)
Cena przystępna – 0.99 zł./ pęczek. Proponuję kupić drobne rzodkiewki, lepiej układają się w słoiku.
Z 6 pęczków, pomijając że 3 czy 4 rzodkiewki schrupałam :) można mieć 4 słoiki 500 ml.

SAM_8821

Zapraszam do wypróbowania przepisu.
Marynowane rzodkiewki to naprawdę fajna przekąska, dodatek do sałatek, szaszłyków i mięs.
Pierwszy raz marynowałam rok wcześniej, byłam bardzo ciekawa jak smakują. Wyszło pysznie, więc i w tym roku robię znowu i więcej. Gdyby zostało zalewy, można odstawić w chłodne miejsce i na drugi dzień dokupić rzodkiewek.
Aby się nie powtarzać z przepisem zapraszam TUTAJ >>>

SAM_8869

2 Comments

  1. Ciekawe :) Bardzo lubię rzodkiewki, więc może spróbuję :)

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

© 2018 Czary Gary

Theme by Anders NorenUp ↑