Pyszne ciasto z kokosowym kremem, które zawsze się udaje. Tanie, proste i szybkie do przyrządzenia.
Przepis na małą blachę… na większą należy podwoić składniki.
- 1 budyń śmietankowy bez cukru
- 1 kostka margaryny
- 500 ml.mleka
- 1 paczka krakersów najlepiej Lajkonik
- 1 szklanka cukru
- 25 dkg. wiórek kokosowych
Budyń ugotować wg.przepisu na opakowaniu, ale nie dodawać cukru ( mimo, że na opakowaniu jest aby go dodać). Ostudzić. Wiórki kokosowe podzielić na dwie części: 20 dkg. i 5 dkg. Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Pod koniec dodawać po łyżce budyniu na przemian z 20 dkg.kokosu i ucierać aż do wyczerpania. Wyłożyć folią małą blachę lub 3/4 dużej blachy (ograniczyć kartonikiem). Ułożyć warstwę krakersów, na nią wylać połowę masy, znowu warstwa krakersów i pozostałą masa. Wierzch posypać pozostałymi wiórkami. Podawać mocno schłodzone. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby przez noc ciasto było w lodówce. Smacznego!
Dodaj komentarz