Pyszne ciasto z kokosowym kremem, które zawsze się udaje. Tanie, proste i szybkie do przyrządzenia.

Przepis na małą blachę… na większą należy podwoić składniki.

  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 500 ml.mleka
  • 1 paczka krakersów najlepiej Lajkonik
  • 1 szklanka cukru
  • 25 dkg. wiórek kokosowych

Budyń ugotować wg.przepisu na opakowaniu, ale nie dodawać cukru ( mimo, że na opakowaniu jest aby go dodać). Ostudzić. Wiórki kokosowe podzielić na dwie części: 20 dkg. i 5 dkg.  Margarynę utrzeć z cukrem na puch. Pod koniec dodawać po łyżce budyniu na przemian z 20 dkg.kokosu i ucierać aż do wyczerpania. Wyłożyć folią małą blachę lub 3/4 dużej blachy (ograniczyć kartonikiem).  Ułożyć warstwę krakersów, na nią wylać połowę masy, znowu warstwa krakersów i pozostałą masa. Wierzch posypać pozostałymi wiórkami. Podawać mocno schłodzone. Najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby przez noc ciasto było w lodówce. Smacznego!