Ciasteczka do chrupania :)Bardzo proste i tanie do upieczenia. Ja posypałam makiem, ale można użyć innych dodatków: sezamu, ulubionych ziół, gruboziarnistej soli,..

  • 30 dkg.mąki
  • 10 dkg. margaryny
  • 10 dkg.cukru pudru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 jajko do smarowania ciastek
  • mak do posypania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić ok. 30 min. Następnie formować długie, cienkie wałeczki, kroić na kawałki i zwijać w precelki. Układać na lekko natłuszczonej blasze. Przed włożeniem do piekarnika każdy precelek posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem. Piec ok. 20 min. w temp.180 stopni.Ciasta bez miksera