Na dobry i smaczny początek dnia omlet z roszponką i szynką parmeńską będzie w sam raz :)
Smaczny, prosty i niezwykle sycący.
Doskonale się sprawdzi zwłaszcza podczas weekendowego śniadania lub w dniu, kiedy możemy pozwolić sobie na nieco więcej czasu na przygotowywanie posiłku, chociaż ten omlet robi się naprawdę szybko i łatwo.
Zaledwie kilka składników: jajka, szynka, odrobinę masła, parę łyżek śmietanki, garść roszponki i mamy pyszne śniadanie w ciągu 20 – 25 min.
… a w przyprawieniu idealnie sprawdzi się Vegeta Natur – warzywna przyprawa do potraw z naturalnych składników.
Nie tylko doprawi ale też fajnie wzbogaci smak całego dania.
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
- 3 jajka,
- 4 łyżki śmietanki 30%
- 3 – 4 plastry szynki parmeńskiej,
- 1 łyżka masła
- garść roszponki,
- 1 płaska łyżeczka warzywnej przyprawy do potraw Vegeta Natur
- szczypta pieprzu
Piekarnik nagrzać do 180 st.C.
Roszponkę dokładnie opłukać i osuszyć.
Jajka ubić na puch, podkoniec ubijania dodać śmietankę.
Doprawić przyprawą warzywną i szczyptą pieprzu.
Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć na nim pokrojoną szynkę (w kostkę, w paski lub jak kto woli).
Gdy się zarumieni, rozłozyć ją w miarę równomiernie po dnie patelni i wlać masę jajeczną.
Kiedy omlet zetnie się od spodu wstawić patelnię z omletem do nagrzanego piekarnika na 5 min.
Wyłożyć na talerz, posypać roszponką, złożyć na pół i od razu podawać póki gorący.
Smacznego!
Dodaj komentarz