Brzmi dostojnie a tymczasem to prosta i szybka w przyrządzeniu potrawa.
Super dodatek do mięsa, szczególnie wieprzowiny i baraniny.
- 2 – 3 główki czosnku,
- 50 dkg. pieczarek,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 4 łyżki masła,
- sól i pieprz cayenne
Czosnek przelać wrzątkiem a następnie zimną wodą i obrać.
Ząbki dodatkowo wrzucić jeszcze na moment do wrzątku, wyjąć i pociąć w cienkie plasterki.
Pieczarki umyć i pociąć : mniejsze na połówki, większe na cztery części.
Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki, czosnek i przesmażyć.
Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Przykryć i dusić na małym ogniu przez ok. 10 min.
Podawać ciepłe do potraw mięsnych.
Dodaj komentarz