Domowe kruche ciasteczka o lekko wytrawnym smaku z delikatną nutką słodyczy w środku… bardzo proste i szybkie do zrobienia.
Wystarczy mąka, margaryna i piwo… no i jeszcze coś słodkiego do środka :)

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 kg.mąki
  • 2/3 szklanki piwa
  • marmolada
  • cukier puder do oprószenia

Mąkę przesiać,dodać posiekaną margarynę i piwo – zagnieść ciasto. Schłodzić ok.1 godz. w lodówce. Następnie rozwałkować na grubość 3 mmm.i pociąć w kwadraty ( ja pocięłam w kwadraty 7×7) Na środek każdego nałożyć pół łyżeczki marmolady i zlepić rogi po przekątnej, tak by powstała sakiewka.

Ciasteczka ułożyć na blasze. Piekarnik nagrzać do 220 st.C i piec na złoty kolor ok. 20 – 25 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.