… z buraczków, czerwonej fasolki i papryki.

Aromatyczna, chrupiąca i smaczna. Miseczka pełna witamin kusi swoim czerwonym kolorem. Idealnie komponuje się tutaj z całością delikatna, chrupka i w soczystym kolorze Czerwona Fasolka „Na Parze” od Bonduelle, natomiast czerwone buraczki dodają słodyczy i aromatu.
Sałatkę można podać jako dodatek do mięs lub do schrupania na przekąskę.

SAM_8150

  • 4  czerwone buraki,
  • 1  puszka czerwonej fasoli Bonduelle Gotowanej „Na Parze”,
  • 1  większa czerwona papryka,
  • 20  dkg. wędzonej szynki,
  • 4  kiszone ogórki,
  • 1/2  pęczka szczypioru z dymki,
  • 1  mały jogurt naturalny,
  • 2  łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku.

Buraczki ugotować w skórce do miękkości, ostudzić i obrać.
Jednego zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pozostałe trzy buraki pokroić w cienkie słupki.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i białych włókien, i pokroić w drobną kostkę.
W podobną kostkę pokroić również szynkę i kiszone ogórki.
Do większej miski wsypać wszystkie przygotowane składniki, dodać fasolkę z puszki i wymieszać. Posolić do smaku.
Jogurt zmieszać z majonezem i szczyptą pieprzu. Sosem polać salatkę i posypać posiekanym szczypiorem z dymki.

SAM_8152

SAM_8154

 
W parze ze zdrowiem