… z buraczków, czerwonej fasolki i papryki.
Aromatyczna, chrupiąca i smaczna. Miseczka pełna witamin kusi swoim czerwonym kolorem. Idealnie komponuje się tutaj z całością delikatna, chrupka i w soczystym kolorze Czerwona Fasolka „Na Parze” od Bonduelle, natomiast czerwone buraczki dodają słodyczy i aromatu.
Sałatkę można podać jako dodatek do mięs lub do schrupania na przekąskę.
- 4 czerwone buraki,
- 1 puszka czerwonej fasoli Bonduelle Gotowanej “Na Parze”,
- 1 większa czerwona papryka,
- 20 dkg. wędzonej szynki,
- 4 kiszone ogórki,
- 1/2 pęczka szczypioru z dymki,
- 1 mały jogurt naturalny,
- 2 łyżki majonezu,
- sól i pieprz do smaku.
Buraczki ugotować w skórce do miękkości, ostudzić i obrać.
Jednego zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pozostałe trzy buraki pokroić w cienkie słupki.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i białych włókien, i pokroić w drobną kostkę.
W podobną kostkę pokroić również szynkę i kiszone ogórki.
Do większej miski wsypać wszystkie przygotowane składniki, dodać fasolkę z puszki i wymieszać. Posolić do smaku.
Jogurt zmieszać z majonezem i szczyptą pieprzu. Sosem polać salatkę i posypać posiekanym szczypiorem z dymki.
Dodaj komentarz