W ramach akcji na instagramie “Graal Ciepło Zimno”
Sałatkę MAKRELA pikantna GRAAL zamiast na pieczywie podałam na małych, chrupiących placuszkach cukiniowo – cebulowych.
Wyszło pysznie!
Wiadomo, że ciasto cukiniowe jest delikatne i zazwyczaj przy smażenia z niego placków jest trochę trudno je odwracać, dlatego ciasto nakładam dodatkowo do cebulowych krążków. Ułatwia to odwracanie bo placuszki nie rozpadają się i są okrąglutkie.
SKŁADNIKI:
50 dkg. cukini,
30 dkg. cebuli + 2 duże cebule na krążki,
1 jajko,
3 łyżki mąki,
2 łyżki mleka,
szczypta gałki muszkatołowej,
sól I pieprz do smaku,
olej do smażenia,
natka pietruszki lub koperek,
1 puszka sałatki MAKRELA pikantna GRAAL
Osączyć na sicie z nadmiaru soku.
Przełożyć do miski, dodać jajko, mąkę, mleko, gałkę muszkatołowej i dokładnie wymieszać.
Dodaj komentarz