Delikatne, aromatyczne i podkręcone w smaku za sprawą wyrazistych kaparów.
Podane z pomidorami z dodatkiem mozzarelli, bazylii i oleju z oliwek czy z inną ulubioną sałatką – (wg. uznania) będą smaczną, lekką przekąską, którą można podać przy wielu okazjach.

Przepis z PRZEPIŚNIKA OLE!

składniki na 6 kotlecików

Składniki:
6 jajek (5 z nich ugotowanych na twardo + 1 surowe)
bułka tarta
pęczek posiekanego szczypiorku (cienkiego)
2 łyżki posiekanego koperku
3 łyżki kaparów w oleju z ziołami OLE!
sól, pieprz
olej do smażenia lub masło klarowane

Jajka ugotowane na twardo obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekać
Dodać surowe jajko, sól, pieprz, posiekane zioła, kapary i łyżkę bułki tartej.
Dokładnie wymieszać i ulepić kulki.
Obtoczyć w bulce tartej i odstawić do lodówki na min. 1 godz. (możemy pominąć, ale dzięki temu są bardziej zwarte).
Smażyć na oleju lub maśle klarowanym, aż do zarumienienia.

Smacznego!