Fajna przekąska na różne okazje.
Prosta, tania i szybka do przygotowania.

 

składniki:
20 dkg. twarożku śmietankowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
24 chipsy ziemniaczane
12 oliwek
6 pomidorków koktajlowych
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól i pieprz do smaku

Koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Twarożek wymieszać ze śmietaną, ziołami i posiekaną zieleniną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy chips nałożyć łyżeczkę masy twarożkowej. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na połówki. Jeśli mamy duże chipsy można pozostawić całe pomidorki. Na części koreczków ułozyć oliwki, a na pozostałych pomidorki. Masę serową jak i pozostałe składniki można przygotować wcześniej, ale na chipsy nakladać tuż przed podaniem, aby koreczki/chipsy pozostały chrupiące.

Jeść czy grać?