Puszyste babeczki z kawową nutą, a w środku niespodzianka: biała czekolada.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 10 dkg margaryny
- 1/3 szklanki mocnej kawy
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 jajka
- 2/3 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 200 ml. kwaśnej śmietany
- 1 biała czekolada ( 12 kostek)
Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Jajko rozbełtać, wymieszać z roztopioną i ostudzoną margaryną, cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną i kawą. Do płynnych składników dodać suche i dokładnie wszystko razem wymieszać. Do foremek na muffiny włożyć 1/3 ciasta. Do każdego zagłębienia dać po jednej kostce czekolady. Zalać pozostałym ciastem, wyrównać. Piec ok. 25 minut na środkowym poziomie piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz