Puszyste babeczki z kawową nutą, a w środku niespodzianka: biała czekolada.

  • 10 dkg margaryny
  • 1/3 szklanki mocnej kawy
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 jajka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 200 ml. kwaśnej śmietany
  • 1 biała czekolada ( 12 kostek)

Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Jajko rozbełtać, wymieszać z roztopioną i ostudzoną margaryną, cukrem, cukrem waniliowym, śmietaną i kawą. Do płynnych składników dodać suche i dokładnie wszystko razem wymieszać. Do foremek na muffiny włożyć 1/3 ciasta. Do każdego zagłębienia dać po jednej kostce czekolady. Zalać pozostałym ciastem, wyrównać. Piec ok. 25 minut na środkowym poziomie piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Kawa ...I co dalej?