Smak z dzieciństwa. Mama często je robiła. Pamiętam jak przygotowywała je  dzień wcześniej wieczorem,  żeby następnego dnia były gotowe.  Bardzo proste do przyrządzenia, bez pieczenia.
Są pyszne, bo domowe smakują najlepiej.

  • 1 opakowanie wafli prostokątnych lub kwadratowych
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki mleka

W rondlu rozpuścić margarynę, dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować na małym ogniu przez
3 – 5 min. aż powstanie jednolita masa.
Gorącą masą przekładać wafle. Obciążyć ciężką deską kuchenną i odstawić do zastygnięcia.
Kroić najpierw w paski, a następnie na małe romby.

Mama to potrafi!        Jak ugryźć wafla